Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Konferencija o traganju i spašavanju     

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Dubrovniku se 14. listopada 2019. godine održala Konferencija o traganju i spašavanju na moru.
Osnovni cilj organizatora Konferencije jest upoznavanje i uključivanje stručne javnosti u procese razvoja i modernizacije sustava traganja i spašavanja na moru u Republici Hrvatskoj, a kako bi se u svakom trenutku osigurao brz i učinkovit odgovor na izvanredne situacije na moru, osobito kod spašavanja ljudskih života.
Tematski je na Konferenciji bilo riječi o planu razvoja službe traganja i spašavanja na moru, razvoju integriranih operativnih rješenja, modernizaciji tehničkih resursa, kao i drugim temama koje mogu  utjecati na učinkovit odgovor nadležnih službi, u izvanrednim situacijama spašavanja na moru.
Na Konferenciji su pored inih sudjelovali državni tajnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture Josip Bilaver, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, kap. Siniša Orlić, izvršna direktorica Europske agencije za pomorsku sigurnost, Maja Markovčić Kostelac, župan Dubrovačko – neretvanske županije, Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković.
Na Konferenciji je iskustva rada Hrvatskog Crvenog križa, Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja predstavila gđa Silvana Radovanović. Na temu Spašavanje na plažama, gđa Radovanović je govorila o ustroju i radu Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa te je predstavila rezultate djelovanja u 2019. godini, pripremama za djelovanje u otežanim uvjetima kao i planovima za budućnost. U radu Konferencije sudjelovali su i ravnatelj Dubrovačkog Crvenog križa Živko Šimunović i Koordinator Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Ivan Jurić.Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik