Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Odgoj za humanost od malih nogu     


Jučer, 20. rujna 2018. godine u dubrovačkom Centru za poslijediplomske studije, više od sto odgajateljica iz dječjih vrtića iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Orebića sudjelovalo je na predstavljanju programa „Odgoj za humanost od malih nogu“.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog Crvenog križa – Nacionalnog društva, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik sa svojim volonterima predstavilo je program koji omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program pokriva četiri područja i to: humane vrednote, prevenciju trgovanja ljudima, zaštitu zdravlja i pripreme za izvanredne situacije.

Ciljevi programa su:
 znati načela rada Crvenog križa i djelovanje Crvenog križa, te poimati važnost humanih osjećaja i djelovanja, prepoznati načine sudjelovanja u humanitarnim akcijama, volonterskim aktivnostima i manjim istraživačkim projektima koji su usmjereni na dobrobit pojedinca i zajednice;
 navesti postupke koji prethode i vode u trgovanje ljudima;
 prepoznati znakove opasnosti, primijeniti mjere opreza i objasniti načine zaštite;
 argumentirati tko je prekršitelj, a tko žrtva;
 nabrojati savjete za sigurno korištenje interneta;
 razumjeti ispravne postupke potrebne za zaštitu zdravlja i raspraviti o njihovoj važnosti;
 zapamtiti broj žurne službe i kako voditi razgovor s operaterom žurne službe;
 zapamtiti osnove prve pomoći u predloženim problemskim situacijama te osvijestiti koji su potencijalni rizici od ozljeda u njihovom svakodnevnom okruženju;
 identificirati, procijeniti, prepoznati i izabrati sigurna mjesta u slučaju potresa te demonstrirati siguran položaj u slučaju potresa te
 imenovati sadržaj kompleta za izvanredne situacije i razlučiti funkciju pojedinih predmeta u kompletu za izvanredne situacije.

Nakon predstavljanja programa, volonteri Crvenog križa Dubrovnik obić će zainteresirane vrtiće te s popularnim likovima Mišicom Milicom i Medom Juricom djeci dodatno približiti ciljeve programa.

Posebne zahvale upućujemo članovima Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa i dr. Šimi Karađoli koji su sudjelovali u pripremama i prezentaciji programa.

Foto: GDCK Dubrovnik

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2019)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik