Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      20. Međužupanijsko natjecanje mladih HCK     

U subotu, 16.4.2016. u Metkoviću je održano 20. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.
U teoretskom djelu natjecanja provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. U praktičnom djelu natjecanja ocjenjivale su se vještine iz pružanja prve pomoći.
Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i popularizirati doktrinu pružanja prve pomoći među mlađom populacijom.
U konkurenciji podmladka natjecalo se ukupno 15 ekipa, a naši predstavnici učenice OŠ Lapad osvojili su 5 mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Loreta Gaćina, Lorena Kukulj, Nikoleta Ana Alamat, Mia Vuković, Stjepanka Daba i Laura Kolak, s mentoricom gospođom Nancy Obradović.
U konkurenciji mladeži natjecalo se ukupno 8 ekipa, a Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića - Dubrovnik osvojila je 2 mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Ana Bakija, Ana Depolo, Nina Karaman, Jelena Benić, Iva Katarina Barać i Ana Miletić, s mentoricom gospođom Bojanom Hrstić.
Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik dalo je svoj doprinos i s tridesetak volontera, članova i djelatnika koji su sudjelovali u realizaciji natjecanja.
Ovim putem čestitamo našim predstavnicima i njihovim mentorima.
Zahvaljujemo i našim domaćinima Crvenom križu Metković, organizatoru ovogodišnjeg međužupanijskog natjecanja.

Foto: GDCK Dubrovnik

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik