Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Izbjeglička kriza     

HCK nastavlja pomagati izbjeglicama tamo gdje je to potrebno

Hrvatski Crveni križ od prvoga dana izbjegličke krize u Hrvatskoj uključen je u pružanje humanitarne pomoći tisućama izbjeglica i migranata koji su prošli kroz našu zemlju. U ulozi koordinatora aktivnosti na terenu nevladinih i međunarodnih organizacija, Hrvatski Crveni križ tijekom proteklih sedam mjeseci svojim velikim angažmanom nastojao je svim izbjeglicama i migrantima osigurati život dostojan čovjeka.

Volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa bili su aktivni najprije u Tovarniku, potom u Opatovcu i Slavonskom Brodu, ali i na svim graničnim prijelazima na kojima su ljudi u određenim vremenskim razdobljima prolazili. U proteklih sedam mjeseci odrađeno je više od 190 tisuća volonterskih sati, podijeljeno je više od 615 tona hrane, više od 580 tisuća litara vode, gotovo 67 tisuća higijenskih artikala, 176 tisuća pokrivača te 81 tona odjeće.

Hrvatski Crveni križ tijekom izbjegličke krize u Hrvatskoj uspio je spojiti više od 1500 razdvojenih obitelji, a za gotovo 89 tisuća osoba bila je osigurana psihosocijalna podrška. Uz stotine volontera i djelatnika, HCK je osigurao i 20 prevoditelja bez kojih bi cijeli ovaj zahtjevan posao bilo gotovo nemoguće odraditi.

U proteklih sedam mjeseci Hrvatski Crveni križ svakodnevno je organizirao prihvat i distribuciju humanitarne pomoćni, poduzimane su preventivne zdravstvene i higijenske mjere, pružana je logistička pomoć ostalim institucijama i organizacijama, a provođene su i različite radionice i edukacije za izbjeglice i migrante.

U sklopu apela „Pomozimo izbjeglicama na području Jugoistočne Europe koji je otvoren 24. kolovoza prošle godine, HCK je prikupio ukupno 2.626.752,98 kuna i to 828.320,44 kuna od građana te 1.798.432,54 kuna od pravnih osoba. Putem donatorskog telefona prikupljeno je 345.818,75 kuna (s uključenim naknadama teleoperatera i PDV-om). Od prikupljenih sredstava dosad je za nabavu humanitarne pomoći i zbrinjavanje izbjeglica i migranata utrošeno 2.222.988,54 kuna.

Hrvatski Crveni križ kao najveća humanitarna organizacija u RH, nastavlja s aktivnostima pružanja humanitarne pomoći izbjeglicama i migrantima na lokacijama gdje će biti smješteni i gdje bude postojala potreba, a u skladu sa svojim humanitarnim mandatom. HCK upućuje iskrenu zahvalu svim građanima i pravnim osobama koji su pomagali naše aktivnosti financijski, materijalno ili volonterskim radom.

Izvor (tekst i fotografije): HCK

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik