Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Ekipa "Smješka" u Dubrovačkom Crvenom križu     

Početkom ožujka 2016. godine Dubrovački Crveni križ kontaktirali su iz Dječjeg vrtića „Palčica“ iz Dubrovnika i najavili nam posjetu svoje starije skupine „Smješko“.
U četvrtak, 24. ožujka posjetilo nas je dvadesetak predškolaca, sedmogodišnjaka, koji u svom vrtiću provode projekt „I ja živim u Dubrovniku“. S odgojiteljicama Nikoletom Rikalo i Ivanom Šperanda skoro svakodnevno uče o pravu sudjelovanja, kao i o građanskim i političkim pravima. Projektom se kod naših mladih sugrađana razvija svijest o pripadnosti zajednici, sagledavanje samoga sebe kao člana različitih skupina, te razvijanje vještina socijalne i građanske kompetencije.
Početak učenja o tome što zapravo rade karitativne institucije kao što su Crveni križ i Caritas započeo je u vrijeme adventa kada su djeca odvojila svoje igračke i poklonila ih potrebitima u kninskoj županiji, uz pomoć kninskog Caritasa. U pripremi za posjet Dubrovačkom Crvenom križu djeca su sa svojim odgajateljicama i roditeljima razmišljali o izbjeglicama i dogovoreno je da svako dijete donira 1 kg hrane za potrebite.
U Dubrovačkom Crvenom križu domaćini su im bili članovi Kluba mladih GDCK Dubrovnik koji su im zorno predstavili prvu pomoć, ukazujući na najčešće ozljede koje im se mogu dogoditi. Djeca su imala priliku pružiti pomoć jedan drugome. Za vrijeme posjete pokazan im je kratki film u kojemu dijete stavlja svoju majku u bočni položaj, spašavajući joj pri tome život. Kako ih se ovaj dio najviše dojmio po povratku u vrtić odlučili su i sami uvježbati ovu vještinu te su poslijepodne proveli vježbajući stavljanje u bočni položaj. Jer nikad se ne zna kad ova vještina nekome može spasiti život.
Hvala odgajateljicama, hvala članovima skupine „Smješko“ iz „Palčice. Vidimo se opet!

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik