Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Klub 65+ - izvješće o radu - veljača 2016.     

Rad Kluba 65+ u veljači 2016.

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: prvi utorak u mjesecu, uz stručno medicinsko osoblje. Na ovoj aktivnosti svoje zdravstveno stanje uspješno je kontroliralo 8 članova/članica Kluba.

- EDUKATIVNO PREDAVANJE na temu: "Mozak" (adekvatan odnos prema zdravlju mozga, prevencija (liječenje) bolesti, uz povremenog volontera, liječnika internista.  Uz stručnu i poučnu edukaciju o liečenju bolesti kao i prevencijama uz demonstriranje važnih elemenata predavanja putem projektora odslušalo je i informiralo se 19 članova/članica Kluba.

PSIHOLOŠKA RADIONICA na temu: „Životni gubici i kako se nositi s njima" uz povremenu volonterku psihologinju. Na ovoj radionici uz poučne priče, primjere iz života te edukaciju i informiranje o načinima suočavanja sa raznim oblicima gubitaka uz savjetovanje članica o osobnim pitanjima sa psihologinjom, prisustvovale su 4 članice Kluba.

-1 URA ZA DUŠU I TIJELO-  aktivnost na kojoj se rekreativno rade vježbe za mozak, nakon čega se čitaju zanimljivi članci te se o njima razgovara,  s kratkim meditatvnim vježbama koje slijede na kraju, ovoj aktivnosti prisustovali su 1 član i 1 članica s naglaskom da je aktivnost  zbog gustog rasporeda raspoređena u vrijeme kada članovi nisu u mogućnosti prisustovati. Kako bi se aktivnost održala uskoro će se promovirati putem medija te će se na druge načine članovi i ostali građani motivirati da se okušaju u ovoj vrsti aktivnosti koja je iznimno korisna za njihovu priho- fizičku dobrobit.

-REKLA/O SAM JA, RECI I TI- (edukativno druženje i učenje) uz volonterku, članicu Kluba, psihologinju. Ovoj aktivnosti prisutvovalo je 6 članica.

ZABAVNA DRUŽENJA:
-Razgovori, dogovori, čitanje raznih tiskovina uz kavu i čaj, svakodnedno
-Igranje igre po želji uz društvo svih zainteresiranih članova, svakodnevno
-Igranj igre šah – ovoj vrsti aktivnosti s naglaskom na razgovore, dogovore, učlanjivanja, druženje po želji prisustvovalo je više od 20 članova/članica s time da se Klubu svaki tjedan priključi nekoliko novih članova/članica na ovoj vrsti aktivnosti.
Igre koje su predviđene, zbog gutsto organiziranog rasporeda organizirane su  u vrijeme kada članovi imaju svoj privatne i kućanske obveze. U svakom slučaju aktivnosti igranja igara članovi su slobodni doći sa svojim društvom u vremenu koje je za aktivnost predviđeno. Igre, kao i čitanje tiskovina, rješavanje križaljki također se odvija i u periodu kada članovi dođu ranije na aktivnost za koju su zainteresirani, a odvija se druga aktivnost. Na taj način upotpune svoje vrijeme

-KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak.  
Ovoj aktivnosti redovito prisustvuje 1 članica Kluba s time da je druga aktivna članica van Grada pa nije u mogućnosti sudjelovati. Zbog složenosti igre mnogi članovi igru promatraju te se uče. Igra će se također promovirati u medijima te će se ostali članovi animirati s time da je za igru za početak dovoljno 4 aktivna člana. Članica koja redovito igra igru, vrlo dobro napreduje i uspješno prelazi nove zanimljive nivoe igre.

VALENTINOVO- obilježavanje i proslava s Klubom mladih Crvenog križa Dubrovnik
Proslavi valentivnoa uz dubrovačkog animatora te društvo Kluba mladih GDCK-Dubrovnik prisustvovalo je više od 40 članova/članica. Zabavljalo se uz svjetlosne efekte, glazbu, ples, zakusku te tombolu, a neki od članova Klubu su darovali srca koja su sami izradili te sada krase prostorije Kluba.

PROSLAVA ROĐENDANA SLAVLJENIKA iz siječnja i veljače.  Ovaj mjesec rođendanska zabava je bila iznimno zanimljiva i vesela jer slavljenici su za zabavu dobili dress-code zabave  crveni detalj ili odjeća za žene, a crno za muškarce s time da su se članovi po želji mogli i maškarati. U svakom  slučaju uz mnoštvo radosti i veselja plesalo se i pjevalo te su se recitirale pjesme,   i  volonterima su se članovi zahvalili na prigodan i srdačan način. Zabavi je prisutvovalo više od 50 članova/članica Kluba.

ISPRIČAT ĆU TI PRIČU- aktivnost zabavno, edukativnog karaktera sa faktorom iznenađenja.
10 članica ugodno je iznenadila umirovljena ispicijentica Kazališa Marina Držića   koja je ovim povodom ispričala svoje iskustvo radeći u kazalištu s osvrtom na slavljenje Feste sv. Vlaha kao i slavljenje Valentinova kroz povijest, legende i tradiciju. Bilo je to lijepo druženje prepuno novih ideja za daljnja druženja. Svaki gost članove obraduje svojom osobnom pričom, dijelom sebe kojega daruje drugima.

POSJETA BOLESNOM ČLANU KLUBA - zbog boljeg uvida u zdravsteno stanje člana nakon nedavnog gubitka supruge voditeljica Kluba je posjetila člana, prigodno ga darovala te prikupila informacije u svezi sa daljnjime eventualnim posjetama sa članicama koje svojim znanjem i profesijom članu mogu pomoći u mnogim segmentima. Posjete ostalim članovima Kluba utvrđuju se i organiziraju telefonskim razgovorima te dojavama članova koji imaju uvid u prijatelje članove te se članovi posjete i po potrebi im se dodijeli humanitarna pomoć ili na budu savjetovani uz podršku i ohrabrenje.

KREATIVNE RADIONICE:

-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA-  na  ovoj radionici sudjelovalo je 7 članica. Akademska slikarica aktivne čllanice podučavala je slikati motive zaljubljenih riba povodom Valentinova. Svi radovi članica izlože se u Klubu, a članice razvijaju i otkrivaju svoj slikarski talent pri čemu uz razgovor i zakusku izrazito uživaju.

-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE-  kroz literarno- recitatorsko druženje obilježena je recitiranjem zanimljivih i poučnih dijela dubrovačkih pisaca na temu Feste sv. Vlaha kroz povijest i tradiciju. Također su članovi/članice pričali svoja iskustva slavljenja dubrovačkog blagdana. Neizostavno za ovaj mjesec slavili smo ljubav kroz prozu i poeziju, pjesme članova/članica koji su sami napisali te se pričalo o ljubavi i ljubavnim izazovima, kako je bilo onda, a kako sada. Veličala se i slavila ljubav u svim njezinim oblicima. Također su se čitala djela starih dubrovačkih pisaca na dubrovačkom dijalektu s čime se dava na vaćnosti dubrovačkoj tradiciji u cijelosti. Na kraju mjeseca ovu vrstu druženja začinili smo izletom u Franjevački samostan Male braće gdje smo posjetili staru dubrovačku apoteku a sve povodom godišnjice tiskanja prvog hrvatskog misala. Osim voditeljice aktivnosti, prof.hrv.jezika i književnosti, samostanskom apotekom i izložbenim prostorima poveo nas je franjvački gvardijan.

-DRAMSKA GRUPA- ovaj mjesec iznenađujući napredak pokazali su članovi dramske grupe koji vrlo dobro balansiraju promjenjivim tempom predstave te igranjem uloga koji svaki put zahtijevaju drugačije improvizacije, a izmjene teksta koje su uobičajene nije uvijek lako zapamtiti , međutim članovima to jako dobro ide. Planira se raditi na koreografiji, kostimografiji, rekvizitima i cjelokupnom ambijentu, a predstava će se održavati na više lokacija u vremenu kada članovi-glumci budu dovoljno dobro uvježbani. Uz stalnu postavu od 3 članice i 1 člana, probama predstave "Večera za dvoje" sudjeluju i ostali članovi, a same probe predstave su neizmjerno smiješne i zabavne.

-SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI
- REKREACIJA UZ PLES-  svake subote uz sportski aktivnog plesača i člana Kluba plesnoj aktivnosti sudjeluje sve više i više članova s time da se povećava i broj muške polulacije. Plešu se uglavnom moderni zabavni plesovi uz rekreativne vježbe te na zadovoljstvo svih rekreacija uz ples svih obraduje i ponekim klasičnim plesom. Za ugodni maleni prostor na opće veselje  vrlo velika je zainteresiranost za ovu aktivnost. Prisustvuje više od 30 članova/članica

-AEROBIK- instruktorica aerobika, članica Kluba i volonterka, sve već broj članova i članica razonodi svoim osebujnim i kreativnim načinom vježbanja kroz aerobne vježbe sjedeći, razgibavajući se te plešući uz glazbu te neizostavne šale i veselje. Aktivnosti prisustvuje do 20 članova/članica Kluba s time da broj članova svaki put varira.

-SASTANAK S ČLANOVIMA KLUBA-  budući da se o mnogim aktivnostima članovi informiraju međusobno ili telefonski na sastanku je ovaj put prisutvovalo 7 članova/članica te sa na sastanku razgovara o bitnim pojedinostima vezanim za rad Kluba, međusobne odnose a sve na zadovoljstvo članova/članica u svrhu što boljeg rada Kluba.


Projekt Klub 65+ sufinancira Grad Dubrovnik

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (10/2020)


22.10.2020. (9:00 - 12:00)
Sportska dvorana OŠ Gruda

Pozvani aktivi:
- Gruda


26.10.2020. (9:00 - 12:00)
SLANO

Pozvani aktivi:
- SlanoUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik