Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Aktivnosti Kluba 65+ u ožujku     

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: prvi utorak u mjesecu, uz stručno medicinsko osoblje.

-EDUKATIVNO PREDAVANJE- DRUŽENJE na temu : " Zanimljivosti otoka Lokruma“ uz volonterku, članicu Kluba, pedagog, prof povijesti.

-KNJIŽEVNA VEČER- uz dubrovačkog pisca gosp. Mata Jerinića
-KNJIŽEVNA VEČER – uz gđu Mirjanu Žeravicu i dramsku skupinu Biskupijske klasične gimnazije Dubrovnik

-1 URA ZA DUŠU I TIJELO- (također zabavnog karaktera)  Na aktivnosti ovoj vrsti će se aktivnosti prakticirati vježbe za mozak, čitati će mudre priče poznatih autora uz diskusiju sa članovima/članicama te će se izvoditi jednostavne duhovno-meditativne vježbe.

-REKLA/O SAM JA, RECI I TI- (edukativno  druženje i učenje) uz volonterku, članicu Kluba, psihologinju.  

ZABAVNA DRUŽENJA:  

-Razgovori, dogovori, čitanje raznih tiskovina uz kavu i čaj, svakodnevno
-Igranje igre po želji uz društvo svih zainteresiranih članova, svakodnevno

-KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak. Igrati će se novi nivoi igre kao i utvrđivanje naučenih nivoa. Uz poduku i vodstvo volonterke članice  s time da je igri srodna igra remi koja će se također igrati na ovoj aktivnosti sukladno želji ostalih članova/članica Kluba.

-PROSLAVA ROĐENDANA SLAVLJENIKA U OŽUJKU

-IGRANJE TOMBOLE: zabavno druženje uz simbolične poklone po odabiru članova, uz glazbu, ples i zakusku, po želji.

-POSJETA DOMU ZA STARE I NEMOĆNE-DOMUS CHRISTI- u sklopu literarno – recitatorskog druženja, voditeljica druženja obradovati će štićenike Doma svojim literarnim izražajem uz prigodne znakove pažnje štićenicima od strane DU-CK

-SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA  I VOLONTERIMA – u dva navrata. Članovi su u mogućnosti doći u 2 termina, kada njima odgovara te popričati o svemu što ih zanima uz eventualne ankete i upitnike te će dobiti zatražene informacije o aktivnostima i djelovanju Kluba. Također ukoliko bude potreba na jednom od sastanaka povodom nadolazećih aktivnosti organizirat će se radna akcija.

KREATIVNE RADIONICE:

-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- ovaj mjesec članovi/članice Kluba izrađivati će nakit po vlastitom izboru  sa raznim materijalima, te će biti u mogućnosti od kuče donijeti rabljeni nakit te od njega napraviti novi. Također članovi koji žele u mogućnosti su slikati motive koje odredi redovita volonterka Kluba, akademska slikarica.

-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE- mjesec ožujak kroz ovo druženje obilježit će se razgovorima i čitanjem štiva na materinjem jeziku kroz dubrovački dijalekt kao i druge hrvatske dijalekte, kroz prozu, poeziju i pisanu riječ prigodno će se proslaviti i Međunarodni dan žena, čitat će se ulomci poznatih dubrovačkih pisaca koji ostavljaju neizbrisivi traga u hrvatskoj književnosti osobito na dubrovačkom području promovirajući tako dubrovačke pisce i njihov poetski opus; kroz riječ, pjesmu i dijalog obilježit će se i Svjetski dan voda na kreativan način vrednujući vodu kao izvor života i blagodati vode kako za ljude tako i za cijelu Zemlju. Voditeljica ovog druženja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti, član Kluba i volonter.

-DRAMSKA GRUPA- ovaj mjesec radit će se na završnim pripremama za predviđenu predstavu Večera za dvoje uz već vrlo dobro uvježbane članove.

-SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI
- REKREACIJA UZ PLES- kao i svaki mjesec članovi/članice družit će se uz razne vrste plesova i razgibavanje a sve popraćeno veselom atmosferom i dobrim raspoloženjem uz volontera, iskusnog plesača te izrazito sportski aktivnog člana Kluba.

-AEROBIK- instruktorica aerobika, članica Kluba i volonterka članove će i dalje podučavati raznim tehnikama razgibavanja, relaksacije uz aerobne vježbe popraćene plesom.
-BELLY DANCE-TRBUŠNI PLES: svaki ponedjeljak i subotu u večernjim satima zainteresirane članice Kluba kao i i ostale zainteresirane građanke 3.životne dobi u mogućnosti su uz Međunarodnu udrugu za umjetnost iz Dubrovnika -MUZA uz umjetnost življenja koju promoviramo u Klubu okušati se i u umjetnosti plesanja ovog zanimljivog i atraktivnog plesa.

Projekt Klub 65+ sufinancira Grad Dubrovnik


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (10/2020)


22.10.2020. (9:00 - 12:00)
Sportska dvorana OŠ Gruda

Pozvani aktivi:
- Gruda


26.10.2020. (9:00 - 12:00)
SLANO

Pozvani aktivi:
- SlanoUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik