Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Otvoreno skladište u Cavi u Lapadu     

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite (1. ožujka) i Dubrovački Crveni križ sudjelovao je, kao dio Operativnih snaga Grada Dubrovnika, u pokazno-terensko vježbi "Evakuacija i spašavanja u OŠ Lapad“ koja je organizirana 29. veljače 2016. godine. Gradski interventni tim Dubrovačkog Crvenog križa podigao je šatorsko naselje za smještaj ranjivih skupina, stavio u funkciju terensku kuhinju, organizirao službu traženja i psihosocijalnu pomoć. A na teren su među privima izašle i jedinice za prvu pomoć koje su sudjelovale u evakuaciji i zbrinjavanju ozlijeđenih osoba iz Osnovne škole Lapad. Sve je ovo dio dobro odrađenog scenarija vježbe.
Nakon pokazno-terenske vježbe otvoreno je u Cavi i pokazano javnosti novo skladište GDCK Dubrovnik. Skladište je namjenjeno za potrebe djelovanja u katastrofama Gradskog interventnog tima koje djeluje pri GDCK Dubrovnik.
Zahvaljujemo Gradu Dubrovniku koji je pomogao u obnavljanju i opremanju skladišta, te posebno Gradonačelniku gosparu Andru Vlahušiću i njegovim suradnicima koji su prisustvovali otvorenju. Zahvaljujemo također na pomoći Hrvatskom Crvenom križu, Društvu Crvenog križa Splitsko – dalmatinske županije, Civilnoj zaštiti Grada i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje – područnoj službi u Dubrovniku koji su, svatko iz svoje nadležnosti, pomogli u opremanju skladišta.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (10/2020)


22.10.2020. (9:00 - 12:00)
Sportska dvorana OŠ Gruda

Pozvani aktivi:
- Gruda


26.10.2020. (9:00 - 12:00)
SLANO

Pozvani aktivi:
- SlanoUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik