Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Aktivnosti Kluba 65+ u veljači     

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: prvi utorak u mjesecu, uz stručno medicinsko osoblje.
- EDUKATIVNO PREDAVANJE na temu: "Mozak"(adekvatan odnos prema zdravlju mozga, prevencija(liječenje)bolesti, uz povremenog volontera, dr.internista.

- PSIHOLOŠKA RADIONICA na temu: „Životni gubici i kako se nositi s njima"uz povrmenu volonterku psihologinju. Na ovoj aktivnosti članovi kluba bit će upoznati sa temom te kako se odnositi prema određenim životnim situacijama srodnim temi koja će se obrađivati.

-1 URA ZA DUŠU I TIJELO- (također zabavnog karaktera)  Na aktivnosti ovoj vrsti će se aktivnosti prakticirati vježbe za mozak, čitati i razgovarati o zanimljivostima vezanim za psiho-fizičko zdravlje,čitat će se vicevi i mnogi drugi zanimljivi sadržaji uz interakciju svih članova te će se izvoditi kratke duhovno-meditativne vježbe uz voditeljicu Kluba, 4 dana kroj zmjesec zbog obujma ostalih aktivnosti Kluba.

-REKLA/O SAM JA, RECI I TI- (edukativno  druženje i učenje) uz volonterku, članicu Kluba, psihologinju.

ZABAVNA DRUŽENJA:
-Razgovori, dogovori, čitanje raznih tiskovina uz kavu i čaj, svakodnedno
-Igranje igre po želji uz društvo svih zainteresiranih članova, svakodnevno
-Igranj igr šah

-KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak. Igrati će se novi nivoi igre kao i utvrđivanje naučenih nivoa.Uz poduku i vodstvo volonterke članice  s time da je igri srodna igra remi koja će se također igrati na ovoj aktivnosti sukladno želji ostalih članova/člania Kluba.
VALENTINOVO- obilježavanje i proslava s Klubom mladih Crvenog križa Dubrovnik

PROSLAVA ROĐENDANA SLAVLJENIKA iz siječnja i veljače.

ISPRIČAT ĆU TI PRIČU- aktivnost zabavno, edukativnog karaktera sa faktorom iznenađenja.

-POSJETA BOLESNOM ČLANU KLUBA- uz voditeljicu Kluba te članicu stručnu za razna područja u kojima bi mogla savjetovati i pomoći potrebitom članu koji je nedavno izgubio suprugu.

KREATIVNE RADIONICE:

-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- ovaj mjesec članovi/članice Kluba izrađivati će nakit po vlastitom izboru  sa raznim materijalima, te će biti u mogućnosti od kuče donijeti rabljeni nakit te od njega napraviti novi. Tkođer članovi koji žele u mogućnosti su slikati motive koje odredi redovita volonterka Kluaba, akademska slikarica.

-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE- veljača će s na ovoj vrsti aktivnosti obilježiti razgovorom, čitanjem i recitiranjem djela dubrovačkih pisaca o Sv. Vlahu, tradiciji i običajima, obilježit će se i Valentinovo sukladno ovoj aktivnosti pričajuči o ljubavi te će se nastaviti govoriti o dubračkom dijalektu i dubrovačkim pjesnicima i značajnim imenima dubrovačke povijeti. Tijekom ovo aktivnosti planirana je posjeta Franjevačkom samotanu povodom Dana tiskanja Misala, prve hrvatske knjige,  uz volonterku i članicu Kluba, profesoricu hrvatskog jezika i književnosti.

-DRAMSKA GRUPA- i ovaj mjesec usavršavat će se predstava Večera za dvoje uz volonterku, glumicu.

SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI
- REKREACIJA UZ PLES- kao i svaki mjesec članovi/članice družit će se uz razne vrste plesova i razgibavanje a sve popračeno veselom atmosferom i dobrim raspoloženjem uz volontera, iskusnog plesača te izrazito sportski aktivnog člana Kluba.
-AEROBIK- instruktorica aerobika, članica Kluba i volonterka članove će i dalje podučavati raznim tehnikama razgivanja, relaxacije uz aerobne vježbe popračene plesom.

-SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA- održati će se redovito kao i svaki mjesec . Teme sastanka obično se utvrde tokom mjeseca prateći aktivnosti članova/članica, kao i volontera, vodeći evidenciju o istima,prateći njihove potrebe i želje, radeći na međusobnoj toleranciji i   razumijevanju te stvaranju opće solidarnosti jednih prema drugima, te o aktivnostima  a sve u svrhu što boljeg rada Kluba, prvenstveno na zadovoljstvo volontera i članova/članica.

Projekt Klub 65+ sufinancira Grad Dubrovnik


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (10/2020)


22.10.2020. (9:00 - 12:00)
Sportska dvorana OŠ Gruda

Pozvani aktivi:
- Gruda


26.10.2020. (9:00 - 12:00)
SLANO

Pozvani aktivi:
- SlanoUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik