Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Rad Kluba 65+ u siječnju 2016.     

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: u mjesecu siječnju 12 članova je uspješno      kontroliralo svoje zdravstveno stanje uz stručno medicinsko osoblje prilikom čega su bili i zdravstveno savjetovani.
-REKLA/O SAM JA, RECI I TI: edukativno druženje i učenje uz članicu Kluba, volonterku psihologinju.  Na ovoj aktivnosti prisustvovalo je 12 članova/članica kluba. Razgovaralo o aktivnom provođenju slobodnog vremena u društvu te se savjetovalo na koje sve načine je dobro smanjiti usamljenost i kako korisno provesti vrijeme kada  se nije u mogućnosti biti u društvu.
ZABAVNA DRUŽENJA:
-JUTARNJA I POPODNEVNA DRUŽENJA uz razgovore, dogovore, učlanjivanje-druženje po želji-slobodan boravak u prostoru Kluba.-  Ovoj aktivnosti prisustvovalo je više od 40 članova Kluba među kojima su novoučlanjeni članovi/članice. Razgovaralo se o mnogim temama vezano za rad Kluba i općeniti razgovori kao i upoznavanje sa novim članovima. Dogovaralo se oko aktivnosti Kluba te mnogi drugi dogovori i razgovori korisni za rad i druženje uz društvo voditeljice Kluba
-1 URA ZA DUŠU I TIJELO - nova aktivnost koje je ujedno i zdravstveno-preventivnog karaktera. Na ovoj novoj aktivnosti počevši od siječnja sveukupno je sudjelovalo 15 članova uz voditeljicu Kluba
-ISPRIČAT ĆU TI PRIČU- aktivnost zabavno, edukativnog karaktera sa faktorom iznenađenja – Faktor iznenađenja je uspješno proveden a gost iznenađenja je bio talentirani korisnik Prihvatilišta Grada Dubrovnika za beskućnike, gdje Dubrovački Crveni križ provodi program psihosocijalne skrbi, koji je članovima prezentirao pjesme pisane akro-stihom iz svojih zbirki pjesama. Neki od članova kupili su njegove zbirke pjesama. Sudjelovalo je 12 članova/članica.
-KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svakog četvrtak ovoj aktivnosti prisustvovalo je do 15 članova/članica s time da 1 kontinuirana članica uspješno prelazi nove nivoe igre, dok drugi članovi promatraju i uče igru te ukoliko budu zainteresirani uključit će se upoznavanjem sa igrom remi koja je srodna ovoj vrsti igre. Također neki od članova na ovoj aktivnosti razgovarali su i družili se na druge načine prije aktivnosti koja je slijedila, uz članicu i stalnu volonterku Kluba
EDUKATIVNE AKTIVNOSTI:
-DRUŽENJE UZ EDUKACIJU O ETERIČNIM ULJIMA I AROMATERAPIJI i (demonstracija nastajanja eter. ulja te poduka o dobrobiti aromaterapije za sveukupno zdravlje). Na ovoj aktivnosti i novi članovi/članice Kluba imali su priliku upoznati se sa raznim ljekovitim biljem od kojega su uživali ispijajući čaj. Također se naučilo i demonstriralo kako se prave eterična ulja i masti  te se objasnilo za što je pojedino bilje i eterično ulje korisno , uz povremenu volonterku, biloginju. Ovoj aktivnosti prisustvovalo je 13 članova/članica  Kluba
- EDUKATIVNO DRUŽENJE uz predavanje na temu „Dubrovačka sirotišta“ članica Kluba, povremena volonterka, pedagog i povjesničarka, članovima je pričala o Dubrovniku u staro doba te o spomenutoj temi na temelju istinitih događaja iz pisanih izvora uz što se međusobno diskutiralo i raspravljalo o temi. Ovoj aktivnosti prisustvovalo je 12 članova/članica  KLuba
-KREATIVNE RADIONICE:

-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- ovaj mjesec cca. 20 članica Kluba sudjelovalo je na ovoj aktivnosti s time da su neke članice izrađivale nakit a druge slikale lik Sv. Vlaha čije su slike izložene u Klubu. U izradi nakita aktivno se sudjelovalo na način da su mnogi članice od kuće donijele perlice te se izrađivao novi nakit i dovršavao stari nakit, naušnice, ogrlice, narukvice.

-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE- mjesec siječanj ovom vrstom aktivnosti obilježen je rezimeom prosinačkih radosti,  druženjem uz čitanje djela dubrovačkih pisaca među kojima su recitirana djela Slavice Stojan, začinjena ljubavnom pričom oko ondašnjih zbivanja na području Konavala prisjećajući se izleta održanog u studenome. U ugodnom ambijentu pričalo se i recitiralo na dubrovačkom dijalektu te je postignut dijalog i rasprava sa inicijativom članova o daljnjem druženju na temu Dubrovnika i dubrovačke povijesti, kulture i književnosti. Ovoj vrsti aktivnosti  prisustvovalo je sveukupno više od 50 članova/članica  Kluba. Jednom tjedno druženju prisustvuje do 30 članova, sve uz stalnu volonterku i članicu Kluba, profesoricu hrv. jezika i književnosti.
-DRAMSKA GRUPA- vježbanje predstave „Večera za dvoje“ vrlo dobro napreduje te se održavanje predstave kao i vježbe planiraju u drugom adekvatnom prostoru pripremljenom za izvođenje predstave.  Članovi su vrlo dobro uvježbali svoje uloge uz rekvizite te izrazitu zainteresiranost i motiviranost. Ovoj  aktivnosti uz 3 članice i 1 člana koji igraju uloge prisustvovalo je cca. 10 članova/članica koji su predstavu promatrali bodreći i podržavajući članove dramske grupe, uz redovitu volonterku, glumicu.
SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI
- REKREACIJA UZ PLES- kao i svaki mjesec uz motivirajuću  zabavnu, modernu, klasičnu glazbu rekreiralo se kroz vježbe a najviše su se plesali razni plesovi od modernih do klasičnih i tradicionalnih uz stalnog volontera, člana Kluba, sportski aktivnog između ostalog na području aerobika i plesa. Ovoj vrsti aktivnosti prisustvuje sveukupno više od 50 članova/članica  Kluba.
-AEROBIK- instruktorica aerobika, članica Kluba i stalna volonterka na osebujan i vrlo zanimljiv način članove/članice Kluba motivirala je vježbanjem aerobika kombinirajući pri tom vježbanje u sjedećem položaju, pridržavajući se o pomagala s time da su se kroz određene vježbe radile i korisne fizioterapeutske vježbe prilagođene zdravstvenom stanju članova, sve začinjeno glazbom i plesom. Na ovoj aktivnosti prisustvuje do 40 članova/ članica Kluba.
SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA – na sastanku se raspravljalo o aktivnim događanjima i aktivnostima Kluba te kao i uvijek govorilo se o nadolazećim aktivnostima s time da su se davale sugestije o novim aktivnostima, novim volonterima te su se iznosila mišljenja i raspravljalo se o bitnim pojedinostima te se dogovaralo o aktivnostima koje su slijedile. Sastanku je prisustvovalo 11  članova/članica Kluba. Sastanak je održala kao i svaki mjesec voditeljica Kluba
-RADNA AKCIJA- na ovoj aktivnosti uz dobru volju članica sudjelovale su 4 članice i 1 član s time da se generalno sredio cijeli prostor Kluba, raskitio se bor, prostorije Kluba su očišćene i uređene te je su se materijali kreativnih radionica sortirali i spremali na odgovarajuća mjesta kao i ostali potrebni materijali koje članovi Kluba koriste sve uz koordinaciju i surađivanje sa voditeljicom Kluba.
-IZLOŽBA NA TEMU SV. VLAHA- uspješno organizirana izložba na temu „Sv. Vlaho“ otvorena je 30.1.Na izložbi su svoja umjetnička djela, pretežito slike  izložili dubrovački umjetnici koji su oslikali raznim tehnikama motive Sv. Vlaha: od crkve Sv. Vlaha, Gorice sv. Vlaha, lika Sv. Vlaha isl. Svoja djela izložilo je 20tak umjetnika uz suorganizatora i autora izložbe, članicu Kluba i volonterku, povjesničarku umjetnosti. Izložbi su prisustvovali članovi Kluba,umjetnici, prijatelji umjetnika, te je izložba bila medijski popraćena.

Projekt Klub 65+ sufinancira Grad Dubrovnik

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (10/2020)


22.10.2020. (9:00 - 12:00)
Sportska dvorana OŠ Gruda

Pozvani aktivi:
- Gruda


26.10.2020. (9:00 - 12:00)
SLANO

Pozvani aktivi:
- SlanoUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik