Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Aktivnosti Kluba 65+ u listopadu     

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: prva srijeda u mjesecu uz stručno medicinsko osoblje.
-REKLA/O SAM JA, RECI I TI: edukativno druženje i učenje uz članicu Kluba, volonterku psihologinju.
-LAGANE FIZIOTERAPEUTSKE VJEŽBE:u jutarnjim satima svakodnevno uz rekvizite te asistenciju voditeljice.

-ZABAVNA DRUŽENJA: svakodnevna igranja  igara (domino, šah, uno, remi, čovječe ne ljuti se, rješavanje križaljki i dr.), u jutarnjim i popodnevnim satima; članovi su u mogućnosti slobodno koristiti dnevni boravak gdje se,ako su u prolazu mogu odmoriti, popričati sa društvom, pročitati nešto korisno, osvježiti se kavom, čajem  sokom, poslušati radio ili pogledati TV te dogovarati se i razgovarati sa voditeljicom Kluba.

- DRUŽENJE UZ IGRANJE IGARA:  članovi će biti u mogućnosti svaki dan po 1 sat u određeno vrijeme igrati igru koja je taj dan u rasporedu aktivnosti (remi, šah, domino, čovjeće ne ljuti se, igra memorije i ostale kartaške igre).

-KINO KUTAK: krajem mjeseca svi će imati mogućnosti pogledati film Jesen u New Yoruku.

-KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak. Uz poduku i vodstvo volonterke članice Kluba jednom tjednom imat će priliku učiti i igrati ovu vrstu igre od koje se mogu dobiti 2 skupine po 4 igrača te se s vremenom  može organizirati turnir.

-PROSLAVA ROĐENDANA: ovaj mjesec nekolicina članova/članica koje slave rođendan u listopadu imat će priliku proslaviti ga u Klubu kao i inače. Ukoliko bude manji broj slavljenika rođendanska proslava će se premjestiti u studeni s ostalim slavljenicima.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI:
-Edukativno druženje povodom Međunarodnog dana starijih osoba- predavanje uz konverzaciju o Ljepoti života i zdravom starenju.Članovi će dobiti simbolične darove a aktivnost će voditi voditeljica Kluba.
-Edukativni seminar :Kako se riješiti raznih ovisnosti putem psiho – energije, nove energije ljudskih bića, voditelj je volonter i član Kluba,psiholog/filozof, koji već kontinuirano održava slične seminare.
-Edukativno druženje uz predavanje na temu : Društveni slojevi u starom Dubrovniku, voditeljica je volonterka i članica Kluba, profesor i pedagog.
-Edukativno – kreativno druženje: Reciklirajmo i čuvajmo okoliš – članovi će od iskorištenih materijala stvarati nove predmete, voditeljica volonterka članica Kluba,biolog.

KREATIVNE RADIONICE
-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE: u ovom mjesecu članovi će se okušati u samostalnom literarnom izražavanju pišući pjesme ili sastave po zadanoj temi; Mjesec knjige obilježit će se tako da će svaki član sa sobom donijeti svoju omiljenu knjigu te će se o njima razgovarati ; pričat će se i recitirati i pjevati o maslinama ; obilježit će se Dan zahvalnosti uz plodove zemlje gdje će svaki član jednim svojim jesenjim plodom napraviti proslavu Jeseni uz Dubrovačku trpezu u okviru Kluba i na način inicijativu i način rada volonterke, uz vodstvo volonterke i članice Kluba, prof.hrvatskog jezika i književnosti.
-LIKOVNO- KREATIVNA RADIONICA: članovi će slikati raznim tehnikama na raznim slikarskim materijalima te će se izrađivati i nakit. Sve po dogovoru sa voditeljicom aktivnosti, vanjskom volonterkom, akademska slikarica.
- DRAMSKA GRUPA: ovaj mjesec nastojat će se raditi na već uvježbanoj predstavi Večera za dvoje uz mogućnost preinaka i sudjelovanja novih članova, sve u skladu sa mogućnostima voditeljice, vanjske volonterke, glumica..

SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI
- REKREACIJA UZ PLES: vježbat će se uz ples pri čemu će prevladavati razne vrste plesova uz zabavnu i motivirajuću glazbu, voditelj volonter i član Kluba, izrazito sportski aktivan,instruktor plesova i aerobika.
- AEROBIK: također rekreacija uz ples sa naglaskom na vježbanje i razgibavanje posebno prilagođeno starijoj populaciji također uz motivirajuću glazbu i ples, voditeljica volonterka i članica Kluba, sportski aktivna,  instruktorica aerobika.
- YOGA- vježbe disanja, opuštanja i razgibavanja cijelog tijela što pogoduje priho-fizičkom zdravlju i kondiciji, instruktorica yoge.

-SASTANAK KLUBA- kao i svaki mjesec održat će se redovni sastanak sa članovima Kluba.

Još ovaj mjesec prikupljati će se sredstva za životinje sa dubrovačkog utočišta Žarkovica

Projekt Klub 65+ sufinanciraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Dubrovnik


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (08/2020)


03.08.2020. (8:00 - 12:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:
- Mokošica


06.08.2020. (8:00 - 12:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:


17.08.2020. (14:00 - 17:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:
- Biker-i


20.08.2020. (8:00 - 12:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:


24.08.2020. (09:00 - 12:00)
OŠ Kuna Pelješka

Pozvani aktivi:
- Kuna pelješka


31.08.2020. (09:00 - 12:00)
Hotel Supetar Cavtat

Pozvani aktivi:
- Cavtat
- Zračna lukaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik